sâmbătă, 30 martie 2019

Iubirea cea de toate zilele

Să te îndrăgostești pare una dintre cele mai firești stări, la (aproape) orice vârstă.
În copilăria mare, cineva care îți este simpatic poate deveni partenerul de joacă preferat, cu mici tachinări și porecle, cu naivitatea și sinceritatea vârstei.
În adolescență, proiectezi asupra cuiva o poveste, căci încă mai poți crede în basmele cu prințese și Feți - Frumoși.
Când băiatul/ fata care îți place privește cu interes spre altcineva, totul se transformă într-o tragedie grecească, în lacrimi și acuzații, bune de împărtășit în pauză colegei de bancă sau cuiva în care ai încredere.
Primele dezamăgiri te vor răni o vreme.
Viața însă te va căli, te va vindeca și te va învăța că...
Gelozia exagerată nu este o dovadă de iubire.
Posesivitatea nu este o certiudine că relația va dura pentru totdeauna.
Persoana iubită nu este o decorație, o proprietate.
În dragoste nu există "al meu/ a mea" pentru că dragostea este despre "a simți" nu despre "a avea"; despre încredere, nu despre control.
Nu este firesc ca în momentul în care cineva îți declară iubirea acesta să devină pentru restul lumii mut, surd, orb și absent, de parcă dragostea i-a anulat dintr-o dată toate simțurile, punându-i "ochelari de cal."
Există oameni care în prezența partenerului de-abia salută pe cineva de sex opus, iar în absența acestuia ar sta de vorbă cu aceeași persoană ore întregi, mai ales dacă se cunosc de mult.
Nu este nimic romantic în "tabloul" acesta și în nici un caz nu este o dovadă de iubire. Frica nu este iubire. Nu poți pretinde cuiva să fii "centul universului" și orice nevoie de comunicare ar avea să îți fie adresată doar ție.
Suntem ființe sociale, avem colegi și prieteni, cunoaștem și alți oameni și avem dreptul să nu ne izolăm de ei. Cuplul nu exclude cele 7 miliarde de locuitori ai Planetei.
Din teama de a nu pierde pe cineva (de parcă l-ai câștigat la loz în plic) oamenii, deopotrivă barbați și femei, pot face gesturi ciudate, obositoare, inutile și dureroase. Scotocesc, întreabă, fac pe detectivii, pun la nesfârșit aceleași întrebări, cer explicații, amenință, chiar și în lipsa unor dovezi de infidelitate.
Se spune că Iubirea învinge tot.
Dar nu mai puțin adevărat este faptul că Teama alungă, desparte, distruge tot.




Un comentariu:

  1. Mi-ai ridicat mingea la fileu! Intr-una din zilele trecute, "cineva" mi-a atras atenția, după ce o persoană de sex opus, care venea din spate și pe care nu am observat-o, m-a salutat. "Ți-am spus să nu-i mai răspunzi ăsteia la salut, că e nebuna!" Nu știam ce să (mai) cred și cum să diferențiez o nebună de alta!😂

    RăspundețiȘtergere