vineri, 27 iulie 2018

Vara celor 100 de ploi, celor 100 de focuri

Credem, vanitoși, că ni se cuvine totul. Că putem totul. Că știm totul. Că merităm totul. Că avem dreptul să folosim orice, oricând, după bunul plac și după propriile capricii. că suntem liberi să luăm de la viață nu cu două, ci cu 10 mâini. Suntem orbi și nu ne dăm seama de asta nici legați la ochi.
Omul modern, hedonist și  lacom, a găsit infinite căi de a distruge natura, de a o supune.
Dar toate greșelile ni se întorc ca un bumerang, căci natura nu poate accepta la nesfârșit, nu ne mai poate ierta. Sunt lecții pe care multe generații , prezente și viitoare, trebuie să le învețe, să le trăiască, să le plătească.
Iar prețul este enorm, dureros și definitiv.

Un comentariu:

  1. Din pacate, da! Asa este! Oamenii cred ca li se cuvine totul. Asta se datoreaza lipsei educatiei, cu siguranta! Daca resursele planetei ar fi fost dramuite/rationalizate, ar ajunge pentru toti. Dar, proasta educatie primina, ne-a invatat ca ni se cuvine totul. Pe apucate, care mai de care sa ne imbogatim. E bine sa pui la pamant o padure, dar ce rost are sa plantezi alti copaci? Necesita munca multa, sudoare. Poate o vor face altii mai tarziu, peste veacuri ca, acum, noi suntem ocupati cu alte treburi. Invatam cum sa devenim nesimtiti si cum sa perseveram in nesimtire.

    RăspundețiȘtergere