marți, 27 noiembrie 2018

Mulțumesc, copile drag!

Când ești foarte tânăr, sau când privești cumva din exterior, ai putea crede că odată venit pe lume, un copil va începe să-ți ia: timp, libertate, bani...  Iar asta te poate speria un pic, sau te poate îndeparta cât mai mult de dorința de a deveni părinte și amâni momentul pentru mai târziu, când vei fi avut deja suficientă... "viață" doar pentru tine.
Fără să am intenția de a contrazice sau razgândi pe cineva, vin cu câteva argumente pentru a demonstra că realitatea (mea) e alta. Copiii îți dau. Mult. Încă din momentul în care afli că urmează să vină în viața ta, de la prima veste, încep să-ți dea: emoții, un pic de teamă, de nerăbdare, de grijă. Apoi îți dau niște kilograme în plus (mai multe, mai puține, dar îți dau), multe dureri de spate și niște pofte pe care doar un barbat cu adevărat gurmand le-ar putea întelege. Îți mai dau la un moment dat o energie fantastică și o forță de care poate nici nu te credeai în stare, totul pentru a reorganiza casa în așteptarea lor. Și vine momentul primei întâlniri când îți dau, cu generozitate, cele mai firești lacrimi. Îți dăruiesc apoi fără rezerve multe nopți nedormite, multe plânsete, multe cheltuieli, multe frici noi toate...imediat însă le vor însoți cu gângureli și zâmbete și gesturi care te vor face să uiți tot ce nu a fost bine...
E drept că și coșul de rufe se umple imediat cu ei în preajmă și că spațiul din casă devine tot mai mic căci ei îl umplu cu fel de fel obiecte, dar cel mai repede se va umple, de bucurie, inima ta. Iar după 9-12 luni, dacă ești suficient de răbdătoare, ei îți vor da numele pe care nici nu știi de l-ai amânat atât și tu vei deveni pentru  totdeauna "Mama".
Dar de-abia de acum înainte încep să-ți dăruiască infinite momente pe care poate nu ți le imaginai...primii pași, primul dinte, prima îmbrățișare, primele cuvinte, primul desen stângaci...Bucură-te de toate, trăiește-le cu uimire și privește-i cum se înalță în brațele tale. Tu vei fi pentru multă vreme centrul universului lor și ție îți vor dărui lumea lor.
Poate că pare greu de crezut, dar un copil nu îți va lua niciodata nimic ci îți va da mult în fiecare zi. Totul
ps. Facebook îmi scrie: "Mulţumim c-ai trecut pe aici. Nu există amintiri pentru azi,"...are dreptate, căci exact acum un an eram cam ocupată și mă pregăteam cu emoție pentru o primă și specială  întâlnire...


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu